Aanboord! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stefan Hemmen - WaarBenJij.nu Aanboord! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stefan Hemmen - WaarBenJij.nu

Aanboord!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Stefan

13 Juni 2009 | Nederland, Amsterdam

He Ho

Eindelijk aanboord. Na een vluchtje van Emmen naar IJmuuiden, daar wachten totdat het schip door de sluis was en open open zee lag konden we aanboord komen.

Voor een eerste deklanding van Martin (de piloot) was deze niet onaardig. Na de landing waren de bekende en onbekende gezichten om te begroeten. Maar veel tijd was daar niet voor omdat we de heli zosnel mogelijk onder in het ruim moesten krijgen zodat de reis naar groenland kon beginnen. Dus druk druk druk geweest tot een uurtje of 5 met het naar beneden krijgen van de heli op de lift en het vast zetten van alles.

De zee heeft een paar golfjes maar gelukkig heb ik der geen last van in tegenstelling tot andere! Waaronder Martin, maar hij kreeg de boel gelukkig na een tijdje weer ondercontrole.

De reis naar Groenland gaat zo'n 9 tot 10 dagen in beslag nemen. Wat sneller is dan ik had gedacht maar op de 1 of andere mannier loop de motor sinds vorig jaar een stuk beter dus kunnen we ook sneller varen.

Morgen is der een briefing met wat we zoal gaan doen dus dan kom ik meer te weten wat ze nou zoal van plan zijn. Want het enige wat ik zover weet is dat we gaan kijken hoe het ijs smelt.

Dit is het wel tot zover ver niet veel meer te melden vooralsnog.

• 13 Juni 2009 - 19:52

Dinand:

ook ik volg je dus.
    hoop dat de reis goed zal verlopen en dat je niet al te slecht weer ervaren moet.
    wens jou veel plezier aan deze tocht en de beste groeten van ons.

• 15 Juni 2009 - 11:35

Marijke:

Leuk om op deze manier met je mee te reizen. Wens je een hele fijne tijd!