Wasmachine Mode - Reisverslag uit Nuuk, Groenland van Stefan Hemmen - WaarBenJij.nu Wasmachine Mode - Reisverslag uit Nuuk, Groenland van Stefan Hemmen - WaarBenJij.nu

Wasmachine Mode

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Stefan

16 Juni 2009 | Groenland, Nuuk

Vandaag zitten we in de wasmmachine mode. Wat inhoud dat op het moment van schrijven het licht donker licht is in mjn hut als gevolg van het slingeren. De golven komen dus tot aan mijn patrijspoort, waardoor ik het mooie groene water van dichtbij kan bekijken.

Gelukkig heb ik zelf geen last van het slingeren. Het kost alleen veel energie omdat je constant aan het corrigeren bent om je zelf in evenwicht te houden. Dit is mooi te zien als mensen door het ruim lopen van voor naar achter, waarbij je ze dus links of recht hangend voor ziet bewegen. Tijdens het eten vanavond hoorde je alles rinkelen in de kastjes, en je moest goed opletten dat je eten op je bord bleef. En als je een kastje open moest doen tja dan was het afwachten wat der op je af zou komen.

Maar we mogen nog van geluk spreken meer naar het zuiden van ons is het windkracht 8 en bij ons 5. Dus had erger gekunt. Maar bij zulke hoge golven als met winkracht 8 is het niet normaal leven meer hier aanboord liggen in je kooi is dan het beste wat je kunt doen en wachten totdat het over is.

We zijn de afgelopen dagen ook bezig geweest met oefeningen. Zoals brand aanboord zinkend schip, en vandaag man overboord. Hierbij werd der natuurlijk niet echt iemand overboord gezet maar een boei in het water gegooid. Welke weer opmoest worden gepikt.

Ook zijn we alweer 2 tijdzones door gevaren dus loop op dit moment 2 uur achter met Nederland en morgen zal de klok weer een uur terug gaan.

Ook nog grienden(walvissen) gezien vandaag deze doken op tijdens de man overboord oefening. Dus we zijn hier niet alleen. En zelfs hier ver van het land zijn de nog steeds zeevogels die langskomen vliegen.

Nou dat was het wel weer dus tot de volgende keer.

• 21 Juni 2009 - 09:22

Feikje:

Leuk die wasmachine, leuk verhaal.

Gaat alles nog goed na je volgende verhaal.

Groetjes vanuut grunn'n
    Feikje en Dinand